Købe Guide

Alle har brug for en computer i dag, men hvordan vælger man den rigtige computer til ens reelle behov. Det er det spørgsmål denne guide forsøger at hjælpe dig med at besvare.

Problemet med at købe en computer er, at der ofte mangler reelle informationer når man læser om computere i diverse tilbudsaviser og man bliver sjældent klogere når man spørger en af sælgerne. De vil svare med gigabytes, gigaherz og smarte betegnelser som dual/quadcore, og det fortæller reelt ikke hvad systemet kan. Det betyder i nogle tilfælde at man forkøber sig eller at man køber noget, som reelt ikke opfylder ens behov.

Jeg har valgt at rette denne guide mod en Intel baseret platform. Jeg har ingen bedre begrundelse end den, at det er hvad jeg altid har købt, og at Intel aktivt arbejder med opensource miljøet. Selvom du ikke anvender Intel eller vil købe det, så vil du stadig kunne læse dele af denne guide for at forstå grundbegreberne

*** VIGTIGT ***

Denne guide er "as it is" - og anvendes under eget ansvar. Den er ment som en introduktion, sådan at du selv kan undersøge videre og måske være klædt på til at foretage dig et bedre valg, når du skal anskaffe dig nyt udstyr.